Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kiberkoordinátor szerint a terrorizmust és az álhíreket nehéz kigyomlálni

2018.01.29. 08:39

Magyarország kiberkoordinátora szerint ahhoz, hogy a terrorista tartalmakat el lehessen távolítani a közösségi oldalakról, a tartalmak technikai szűrése és jogi eszközök egyaránt szükségesek – írja az MTI az M1 csatorna vasárnapi műsora nyomán.

Rajnai Zoltán annak apropóján beszélt a témáról, hogy Theresa May brit miniszterelnök a davosi beszédében arra szólította fel az online közösségi felületeket működtető globális cégeket, hogy a terrorizmussal kapcsolatos feladatok megoldásban ők is vállaljanak részt a politikusok és az országoknak mellett.

Rajnai szerint a nemzetközi környezetben az adatszolgáltatóknak, így a közösségi oldalaknak is, üzleti érdekeik vannak. Ezt kell szembevetni az Európát, az Egyesült Államokat, vagy a világ bármely részét veszélyeztető terrorizmussal a kiberkoordinátor szerint. Szerinte 

a szolgáltatókat a társadalmi felelősségvállalás motiválhatja a feladat megoldásában.

A feladat másik gátja a kiberkoordinátor szerint a humán tőke, csak emberi erővel mindezt megoldani nem lehet. A kiberkoordinátor szerint a feladat komplex, célszerű lenne megvizsgálni, hogy a jogi eszközök, illetve a közösségi oldalakon bevezetett szűrés hogyan fékezheti a terrorizmust. Véleménye szerint az álhírek kiszűrése is problémás lehet, mivel ezzel túlterhelhetik a rendszert.

Arról, hogy mi a feladata a magyar kiberkoordinátornak, korábban ebben a cikkben írtunk részletesebben: