Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

A Google kiharapott egy darabot a HTC-ből

2018.01.30. 09:12

A Google bejelentette, hogy befejeződött az 1,1 milliárd dolláros (275,7 milliárd forintos) felvásárlás, és hivatalosan is övék a tajvani HTC hardverbizniszének egy jelentős darabja – írja a Techcrunch.

Az üzletet még tavaly szeptemberben jelentették be, de csak most véglegesítették, miután minden szükséges szabályozói jóváhagyást megkaptak. A megállapodás értelmében nem részesedést vásárolt a Google, hanem egyrészt átvesznek kétezer mérnököt (a HTC mérnöki csapatának egyötödét), másrészt nem exkluzív licencet kapnak a HTC szabadalmainak használatára.

A Google ezzel jelentősen erősíti a mobilrészlegét, hiszen a Pixel mobilok egyik modelljét már eddig is a HTC gyártotta, így ezt a munkát házon belülre hozták. A HTC pedig folytatja a saját mobiljai gyártását is, illetve a virtuális valóságra szakosodott Vive VR részlegük is tovább működik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?