A Google előbb tudja, ha késik a gép, mint a légitársaság

2018.02.01. 20:17

Frissítette Repülőjáratok nevű szolgáltatását a Google, a legérdesebb újdonság, hogy előbb fogják tudni, ha késik egy gép, mint maga a légitársaság – írja a Techcrunch.

A cég fogta a korábbi járatok késéseiről szóló adatokat, és ráeresztette a gépi tanulásos algoritmusait. Ezzel a szolgáltatás képes lesz a múltbeli trendek alapján megjósolni, ha egy-egy járatnál késés várható – előbb, mint ahogy maga a légitársaság ezt hivatalosan jelentené.

Ezek a jóslatok a Google szerint csak akkor fognak megjelenni a felhasználóknak, ha az algoritmus legalább 80 százalékos biztonsággal azonosítani tudja a késést. Ilyenkor viszont a csúszás oka – például az időjárás vagy a gép késői beérkezése – is látható lesz a szolgáltatásban.

googleflights.gif
Fotó: Google

A másik fontos frissítés abban segít a felhasználóknak, hogy könnyebben átlássák, mit tartalmaznak az olcsó repjegyek és mit nem, hogy el lehessen kerülni az olyan kényelmetlenségeket, mint mikor valaki a reptéren szembesül azzal, hogy rosszul értelmezte a fapados csomagkorlátozásokat.  • Hírek
  • Személyi kölcsön