Százezrek gyűlölik az új Snapchatet

2018.02.13. 13:00

Mostanáig több mint hatszázezren írták alá azt a petíciót, amiben a Snapchat-felhasználók azt követelik, hogy állítsák vissza az alkalmazás régi dizájnját.

A múlt héten megjelent frissítés több ponton megváltoztatta a kezelőfelületet, és elválasztotta a médiatartalmakat a barátok által megosztott tartalmaktól. A Snapchat Stories – a 24 óra után eltűnő képek és videók megosztására szolgáló sztorifolyam – összekeveredett az önálló snapekkel és a csetüzenetekkel.

A Remove the new Snapchat update nevű petíciót a Change.org oldalon osztotta meg egy ausztrál felhasználó, Nic Rumsey.

Sok felhasználó úgy látja, hogy az alkalmazás használata nemhogy nem lett egyszerűbb, hanem az új lehetőségek miatt bonyolultabbá vált. A felhasználók körében tapasztalható általános elégedetlenség miatt sokan a VPN-alkalmazások használata mellett döntöttek - ennyire idegesítő az új frissítés. A petíció célja, hogy meggyőzzük a Snapet: állítsák vissza a korábbi, a 2018-as frissítés előtti verziót.

– olvasható a petíció szövegében.

A frissítés csakugyan sok embert kiborított a tinédzserektől a hírességekig; sokan panaszkodnak, hogy az új kezelőfelület átláthatatlan és nehéz használni. A modellként és tévés műsorvezetőként elhíresült Chrissy Teigen a Twitteren panaszkodott, feltéve a költői kérdést: hány embernek kell gyűlölnie egy frissítést, hogy foglalkozzanak vele?

Más felhasználók amiatt elégedetlenkedtek, hogy az alkalmazás automatikusan frissült, és a művelet közben az archivált adatok és üzenetek egy része elveszett.

A Snap a fentiek ellenére nem tervezi, hogy visszaállítják a korábbi verziót. Egy hivatalos közleményben a vállalat szóvivője azt mondta, hogy egy ekkora frissítést, mint a mostani, tovább tart megemészteni, de remélik, hogy a közösség élvezni fogja, amint hozzászoknak. 

(The Guardian)  • Hírek
  • Bankszámla