Ronda fehér köröket hagy maga után az Apple HomePod

2018.02.15. 17:12

Nemrég jelent meg a Homepod, az Apple okoshangszórója. Az első kritikák szerint az eszköz fő problémája az, hogy például hiányzik belőle a támogatás az olyan népszerű szolgáltatásokhoz, mint a Spotify. Az újabbak szerint viszont az is gond lehet, hogy a Homepod szilikon talpa

fehér, kör alakú lenyomatot hagy maga után, ha fafelületre tesszük.

Az Apple a Wirecutter kérdésére elismerte, hogy tudnak a problémáról. Azzal védekeztek, hogy ha máshová tesszük a Homepodot, a fehér körök néhány nap múlva eltűnhetnek. A makacsabb szennyeződéseket a vállalat által javasolt ledörzsöléses technikával tüntethetjük el, de ha ez nem válik, keressünk a fafelületnek megfelelő bútorápolót, és tisztogassunk azzal. (Ez a hivatalos álláspont, frissítették is vele a termékismertetőt.)

A helyzetet némileg bonyolítja, hogy a HomePodokat nem lehet puha felületre helyezni, ami esetleg kivédhetné a szennyeződést. Vagyis az nem megoldást, ha egy horgolt csipketerítőt vagy egy puha rongyot teszünk a hangszóró alá, mivel a sugárzója lefelé irányul, és ha rongyot teszünk alá, az csökkenti a hang visszaverődését, ami végső soron a hangminőség romlásával jár. 

Összegezzünk:

1)

A világ legértékesebb nagyvállalata, az anyagminőségre és a termékek kidolgozására oly nagy hangsúlyt fektető Apple kiad egy okoshangszórót, amit ergonómiai és akusztikai szempontból is érdemes egy szobabútoron tárolni, de a készülék talpa gusztustalan nyomokat hagy maga után, ha fafelületre helyezzük.

2)

A világ legértékesebb nagyvállalata, az anyagminőségre és a termékek kidolgozására oly nagy hangsúlyt fektető Apple (ami az ötmilliárd dolláros főhadiszállását Louis Vuitton dizájnerbútorokkal rendezte be, nem buzsáki hímzéses terítőkkel és alumínium asztalokkal) erre azt bírja mondani, hogy ha a mahagóni dohányzóasztalon nyomokat hagy a hangszóró, akkor

TEGYÜK MÁSHOVÁ.

3)

A világ legértékesebb nagyvállalata, az anyagminőségre és a termékek kidolgozására oly nagy hangsúlyt fektető Apple alighanem figyelmen kívül hagyta, hogy az Apple HomePod nem az egyetlen okoshangszóró a piacon: választható helyette (hogy csak tíz gyors példát mondjunk) a Google Home, az Amazon Echo, a Sonos One, a Harman Kardon Invoke, a Libratone Zipp, az UE Boom 2, az Ultimate Ears Megablast, a Sony LF-S50G, a Panasonic SC-GA10 és a JBL Link is, amik vagy hangminőségben vagy szolgáltatásban leiskolázzák a HomePodot, és nem kell hozzájuk bútorápolási tanácsadót mellékelni.

(The Verge | WhatHifi)  • Hírek
  • Megtakarítás