Adalbert
13 °C
21 °C

Szélerőművekkel is tesztelik a Tesla aksiját

2018.02.19. 13:49

A napsütötte Ausztrália után a zordabb Kanadában is kipróbálják a Tesla energiatárolási rendszereit, hogy megbízhatóbb legyen a szélerőművekkel történő lakossági energiaellátás - írja az Engadget.

Az Új-Skóciában lebonyolított kísérleti projektben az otthonokba telepített Tesla Powerwall 2 akkumulátorokat kombinálják az áramszolgáltató által használt infrastrukturális Powerpack aksikkal.

A program sokkal kisebb volumenű, mint a nemrég elindított ausztráliai projekt, amelyben ötvenezer házat terveznek napelemekkel és akkumulátorokkal felszerelni. Az Atlanti-óceánba beékelődő Új-Skócia tartományban, csupán 300 háztartás vesz részt benne, és csak tíz családnál telepítenek házi energiatárolót. Így is sok előny származhat belőle, kiderül például, hogy ezek a kombinált rendszerek miként képesek javítani a nagyvárosoktól távoli közösségek energiaellátását. 

A fogyasztókhoz közeli szélerőművek által megtermelt extra energiát fogják az aksikban elraktározni, hogy onnan tudják ellátni a lakosságot, amikor nem fúj a szél, vagy bármilyen más okból kiesnek a turbinák a termelésből.