Judit
3 °C
7 °C

Szélerőművekkel is tesztelik a Tesla aksiját

2018.02.19. 13:49

A napsütötte Ausztrália után a zordabb Kanadában is kipróbálják a Tesla energiatárolási rendszereit, hogy megbízhatóbb legyen a szélerőművekkel történő lakossági energiaellátás - írja az Engadget.

Az Új-Skóciában lebonyolított kísérleti projektben az otthonokba telepített Tesla Powerwall 2 akkumulátorokat kombinálják az áramszolgáltató által használt infrastrukturális Powerpack aksikkal.

A program sokkal kisebb volumenű, mint a nemrég elindított ausztráliai projekt, amelyben ötvenezer házat terveznek napelemekkel és akkumulátorokkal felszerelni. Az Atlanti-óceánba beékelődő Új-Skócia tartományban, csupán 300 háztartás vesz részt benne, és csak tíz családnál telepítenek házi energiatárolót. Így is sok előny származhat belőle, kiderül például, hogy ezek a kombinált rendszerek miként képesek javítani a nagyvárosoktól távoli közösségek energiaellátását. 

A fogyasztókhoz közeli szélerőművek által megtermelt extra energiát fogják az aksikban elraktározni, hogy onnan tudják ellátni a lakosságot, amikor nem fúj a szél, vagy bármilyen más okból kiesnek a turbinák a termelésből.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?