16:00, November 30.
Ausztrália 0
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30.
Tunézia 0
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Szóbeli engedélyt kapott a New York–Washington Hyperloop

2018.02.20. 10:18

A megvalósításhoz ennél jóval többre lesz szükség, de Elon Musk szerint biztató, hogy az Egyesült Államok kormányától kapott egy szóbeli jóváhagyást a New Yorkot és Washington D.C.-t összekötő vákumvasút megépítésére.

Ezzel a keleti part két legfontosabb nagyvárosa, az üzleti és a kormányzati központ közötti út 29 percre rövidülne.

Most ugyanez az út vonattal több mint 3 órát vesz igénybe, és repülővel sem kevesebb, ha a másfél órás repülési időhoz hozzáadjuk a becsekkolást, a biztonsági ellenőrzést, és hogy napszaktól függően akár 50-120 perc is lehet, amíg kijut az ember a belvárosból a repterekre. Persze még semmit sem tudunk arról, hogy a Hyperloop mennyi utast tud szállítani, mennyire lesz sűrű a menetrend, és milyen biztonsági intézkedések lassítják majd a becsekkolást. Erre alighanem ugyanúgy szükség lesz, mint a repülőtereken.

Az alagútásó Boring Company az előkészületekre és az előzetes földmunkákra kapott engedélyt az 53 New York Avenue NE címen, egy McDonald's és az Alkohol- és Dohánytermékek, illetve Lőfegyverek Forgalmával Foglalkozó Iroda (ATF) tőszomszédságában.

A teljes projekt tavaly júliusban kapott szóbeli támogatást, ezt akkor Twitteren közölte a cégvezető Elon Musk, és az ásási helyszín kijelölésével még közelebb került a társaság a megvalósításhoz. A TechCrunch azt írja, hogy először a Washington D.C. és Baltimore közötti szakasz készülhet el, és Philadelphián át megy a vákumvasút New Yorkba.  • Tippek
  • Bankszámla