Koronavírus adatok

2022. jan. 25.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Pál
-9 °C
2 °C

Íme Steve Jobs 50 ezer dolláros levele

2018.02.23. 21:04

Akár 50 ezer dollárért (12,7 millió forintért) is elkelhet Steve Jobs Apple-alapító több mint negyven évvel ezelőtti álláskereső levele, amelyre a bostoni RR aukciósház egy márciusi aukcióján lehet licitálni – írja az MTI.

Az Apple alapítása előtt három évvel, 1973-ban kitöltött jelentkezési űrlapból jól látszik, Jobs mennyire szeretett volna a technológiai iparágban dolgozni. Az egyoldalas űrlapon a számítástechnika későbbi úttörője a speciális képességeket firtató kérdésre azt írta, elektronikus technológia vagy tervezés, az azonban nem derül ki, milyen állásra jelentkezett.

Az űrlapot helyesírási hibákkal töltötte ki a 2011-ben, 56 évesen meghalt később üzletember. A névhez Steven jobsot, a címhez reed college-ot írt. Akkoriban egy rövid ideig az oregoni Reed College-ba járt. Telefonja az űrlapra írt válasz szerint nem volt. 

clk
Fotó: RR Auctions

A március 8-ától 15-éig tartó online aukción további két Jobs-relikviára is lehet licitálni: az egyik egy 25 ezer dollárra becsült, a Mac OS X operációs rendszerhez készült használati utasítás Jobs aláírásával, a másik egy szintén aláírt, 2008-ból származó újságkivágás Jobs fotójával, mellette egy cikk, melynek címe: Az új, gyorsabb iPhone 199 dollárba fog kerülni.

Az aukción elárverezik Jimi Hendrix eredeti, aláírt ujjlenyomati lapját is, amely 1969-es torontói letartóztatásakor készült, értékét 15 ezer dollárra becsülik. Hendrix 1970-ben, 27 évesen hunyt el, máig tisztázatlan körülmények között.

Licitálni lehet majd Amy Winehouse angol énekesnő férjének, Blake Fielder-Civilnek írt szerelmes levelére, amely a szövegen kívül egy rajzot is tartalmaz: egy szívekkel körülvett krokodilbébit. A levél értékét 4000 dollárra becsülik. Winehouse alkoholmérgezésben halt meg, szintén 27 éves korában Londonban, 2011-ben.  • Vennék
  • Hírek