Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Beszakította a közösségi médiát Hódmezővásárhely

2018.02.26. 16:40

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás váratlan eredménye a politikai hullámok mellett kisebb cunamit keltett a magyar nyelvű Facebookon is.

A közösségi média interakcióit mérő lyzR adatai szerint egyetlen nap alatt a Hódmezővásárhely témára 548 494 like és megosztás érkezett, született továbbá 70 282 Facebook komment.

Hogy legyen mihez viszonyítani: ennél nagyobb aktivitás korábban csak egyetlen esetben született, akkor, amikor a Saul fia 2 éve megnyerte az Oscart. Keddre egyébként valószínűleg ennek a számait (756 ezer like) is megdönti a hódmezővásárhelyi eredmény.

Hogy tudjuk kapcsolni ezt valamilyen politikai jellegű égzengéshez is: a Simicska-féle G-nap, bármilyen hihetetlen is volt, csak bő harmadannyi megosztást, reagálást hozott a Facebookon, mint most Márki-Zay meglepetésgyőzelme.

Másképpen: 

a Fidesz legyőzhetetlenségi mítoszának vége Facebookban számolva három G napnak felel meg.