Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soha nem látott túlterheléses támadás érte a GitHubot

2018.03.02. 14:57
A világ eddigi legnagyobb túlterheléses, DDoS-támadása érte szerdán a főleg programozók által használt webtárhelyet, a GitHubot. A páratlan adatforgalom ellenére tíz perc alatt sikerült helyreállítani az oldal működését, ami azt mutatja, nem csak a támadók erősítettek, az eléhárítás is sokat fejlődött már.

A programozók között meghatározó kódtárhely brutális, másodpercenként 1,35 terabites forgalmat kapott a támadás során. Az egész weben ez eddig a legnagyobb detektált DDoS-támadás.

A túlterheléses támadás miatt tíz percig nem működött a szolgáltatás, de azt követően az éppen ilyen támadások kezelésére kitalált Akamai Prolexic segítségével sikerült visszajönniük. Az Akamai is azt mondta a Wirednek, hogy még soha nem kellett ekkora túlterhelést kezelniük, de mivel a szolgáltatásuk kapacitását a világ korábbi legnagyobb DDoS-támadásának az ötszörösére tervezték, megbirkóztak a problémával.

A támadásnak így nem csak a nagysága érdekes, annak is van tanulsága, hogy a mérete ellenére elég gyorsan sikerült úrrá lenni a helyzeten. Úgy tűnik, most éppen a hálózati infrastruktúra szolgáltatók is tartják a lépést a hekkerekkel.