Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyetlen kattintással cserélhető a videók háttere Youtube-on

2018.03.05. 12:09

A Youtube gépi tanulás bevetésével fejlesztett egy új funkciót, amellyel bárki könnyedén kicserélheti a hátteret maga mögött a videóján – írja a Mashable.

A kísérleti funkció hivatalos neve "mobil valós idejű videószegmentáció", és lényegében egyetlen kattintással helyettesíti – persze kezdetlegesebb színvonalon – a zöld képernyőt és a digitális utómunkát, így amatőrök is könnyebben feldobhatják a videóikat.

youtubegreenscreen.gif
Fotó: google

A Google kutatási blogja  szerint  a megoldás kifejlesztéséhez konvolúciós neurális hálókra épülő gépi tanulást alkalmaztak, és több tízezer képen edzették.

A funkciót egyelőre csak azok tudják kipróbálni, akiknek elérhető a Youtube appban a Reels nevű béta funkció.

Ezt tavaly novemberben jelentette be a cég, és gyakorlatilag a Snapchatből (majd a tőlük lenyúló kismillió szolgáltatásból, például az Instagramból vagy a Messengerből) ismert Stories sajátos adoptálása: maximum 30 másodperces mobilos videókból lehet összefűzni egy sztorit, és mindenféle szűrővel és hasonló nyalánkságokkal kiegészítve prezentálni. Ezek a történetek az alkotók oldalán egy külön fülön jelennek meg.

Ha a háttérkicserélős funkció a tesztidőszak során népszerűnek bizonyul, a Google tervei szerint később bekerülhet a kiterjesztett valóságra épülő szolgáltatásaik egyre bővülő sorába.