Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Telekomnál jön az sms utódja

2018.03.09. 11:32

A Deutsche Telekom március folyamán bevezeti az RCS (Rich Communication Services) szolgáltatását a Magyar Telekom lakossági és üzleti előfizetőinek is – írja az ITcafé.

A vállalat közleménye szerint az új generációs üzenetküldő szolgáltatás a 25 éve működő és még mindig gyakran használt klasszikus szöveges sms-t, illetve a másfél évtizede debütált mms mobil képtovábbító szolgáltatást egészíti ki új funkciókkal: csoportos cseteléssel, HD minőségű fényképek, videók megosztásával, fájlok küldésével, saját pozíció megosztásával és csoportos üzenet küldésével. Az előfizetők az RCS szolgáltatást aktiválva egymás között és a világ bármely más RCS felhasználójával internet alapú cset formájában is tudnak üzenetet váltani.

Az új szolgáltatás egyes készülékeken az előre telepített üzenetgombról közvetlenül elérhető, vagy a letölthető Android Messages alkalmazásban aktiválható. Igénybevételéhez nincsen szükség regisztrációra csevegőalkalmazásban vagy közösségi oldalakon. Az elküldött üzenetek mindenképpen célba érnek, akár csetüzenetként internetkapcsolaton keresztül, akár sms vagy mms formájában. A szolgáltatás aktiválása díjmentes, de a csetforgalom, képek, fájlok küldése az előfizető díjcsomagjának terhére adatforgalmat generál.

A március folyamán induló tesztüzem során a Nokia 3 és 5, a Sony Xperia XZ és a Samsung Galaxy A3 (2017) készülékeken az alapértelmezett Android Messages üzenetküldő alkalmazásból érhető el a szolgáltatás, amely a közeljövőben további Samsung modelleken is használhatóvá válik. A szolgáltatás aktiválható a letölthető Android Messages alkalmazásban is 4.4 vagy magasabb Android operációs rendszerű mobilokon.

A fentiekből is látható, hogy az RCS gyakorlatilag egy csetüzenetté okosított sms, de itt egy videó is arról, hogy néz ez ki a gyakorlatban: