Paulina
21 °C
36 °C

Titkos kijelzőgyártója lehet az Apple-nek

2018.03.20. 09:33

A Bloomberg azt írja, hogy az Apple-nek van egy titkos létesítménye Kaliforniában, ahol az Apple Watch-hoz tervezett mikroledes kijelzőket gyártják. A hírek szerint a mérnökök működőképes órákat tudnak összeszerelni az üzemben az új kijelzőtípussal is. (A ma kapható Apple Watch óráknak OLED-kijelzője van, amiket az LG szállít nekik.)

A mikroled egy komplex, új emisszív képmegjelenítési technológia, ami az OLED-hez hasonlóan minden egyes képpont fényerejét külön szabályozza, szemben a teljes hátteret megvilágító panelekkel. A mikroled-kijelzőknek ezért remek a kontrasztja, azonkívül minden szögből jól látható, és energiatakarékos is.

A Nikkei már tavaly is arról cikkezett, hogy az Apple-t igencsak érdekli a mikroled technológiája. 2014-ben felvásárolták a LuxVue-t, és azóta több jelentés is foglalkozott vele, hogy vajon mi lehetett a felvásárlás célja.

A Bloomberg úgy látja, hogy ha az Apple már olyan szintre fejlesztette a mikroledgyártást, hogy a legnépszerűbb eszközök tömeggyártása sem esik nehezükre, akkor ez az első alkalom, hogy az Apple teljes mértékben a magáénak tudhatja egy kijelzőtípus fejlesztését és gyártását. Mások viszont arról cikkeznek, hogy az Apple alighanem kiszervezi a gyártást más cégeknek - vagyis a mai trendeknek megfelelően az LG Display-vel vagy a Samsunggal gyártat kijelzőket.

(The Verge | Bloomberg | Nikkei)