Róbert
15 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Itt az első Chrome OS rendszerű tablet

2018.03.27. 09:42

Ügyesen időzített az Acer, hogy egy nappal az Apple nagy iPad-bejelentései előtt bemutatta az első Chrome OS rendszerű tabletjét.

Mint azt megírtuk, az Apple új és olcsó iPad modellekkel szeretné visszanyerni a dominanciáját az oktatási piacon, különösképpen az Egyesült Államokban, ahol most a Google Chromebook diadalmaskodik.

A Chromebook Tab 10 tulajdonságai alapján egyértelmű, hogy a tajvani cég pontosan az iPad piacára céloz:

  • 9,7 colos és 2048×1536 pixeles a kijelzője.
  • Elöl és hátul vannak rajta kamerák.
  • 9 órát bír aksiról.
  • A 4 GB RAM és a 32 GB tárhely alapján akár pc is lehetne.
  • OP1 processzora van, amit a Rockchip kimondottan a Chromebookokhoz fejlesztett ki a Google-nek. Hatmagos, 1,6-2,0 GHz-es és 64 bites, a grafikus egysége 350-700 GHz között működik.
  • A Chrome OS futtatni tudja az androidos appokat.

A Tab 10 természetesen tollal is használható, és ezt a Wacom szállítja az Acernek. Előnye, hogy nincs benne aksi, nem kell külön tölteni, és egy ilyen egyszerű toll valószínűleg olcsóbban pótolható, ha elvesztik. 

Az Acer gépe drágának tűnhet a Chromebookok között a 329 dolláros árával, főleg hogy az Apple ennél jóval olcsóbb iPadet akar piacra dobni, ha hihetünk a bejelentését megelőző pletykáknak, amelyben 259 dolláros árról beszélnek. Ehhez viszont valószínűleg még hozzá kell adni a külön kapható Apple Pencil 100 dolláros árát, és így már egészen versenyképes az Acer ajánlata.