Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Itt az első Chrome OS rendszerű tablet

2018.03.27. 09:42

Ügyesen időzített az Acer, hogy egy nappal az Apple nagy iPad-bejelentései előtt bemutatta az első Chrome OS rendszerű tabletjét.

Mint azt megírtuk, az Apple új és olcsó iPad modellekkel szeretné visszanyerni a dominanciáját az oktatási piacon, különösképpen az Egyesült Államokban, ahol most a Google Chromebook diadalmaskodik.

A Chromebook Tab 10 tulajdonságai alapján egyértelmű, hogy a tajvani cég pontosan az iPad piacára céloz:

  • 9,7 colos és 2048×1536 pixeles a kijelzője.
  • Elöl és hátul vannak rajta kamerák.
  • 9 órát bír aksiról.
  • A 4 GB RAM és a 32 GB tárhely alapján akár pc is lehetne.
  • OP1 processzora van, amit a Rockchip kimondottan a Chromebookokhoz fejlesztett ki a Google-nek. Hatmagos, 1,6-2,0 GHz-es és 64 bites, a grafikus egysége 350-700 GHz között működik.
  • A Chrome OS futtatni tudja az androidos appokat.

A Tab 10 természetesen tollal is használható, és ezt a Wacom szállítja az Acernek. Előnye, hogy nincs benne aksi, nem kell külön tölteni, és egy ilyen egyszerű toll valószínűleg olcsóbban pótolható, ha elvesztik. 

Az Acer gépe drágának tűnhet a Chromebookok között a 329 dolláros árával, főleg hogy az Apple ennél jóval olcsóbb iPadet akar piacra dobni, ha hihetünk a bejelentését megelőző pletykáknak, amelyben 259 dolláros árról beszélnek. Ehhez viszont valószínűleg még hozzá kell adni a külön kapható Apple Pencil 100 dolláros árát, és így már egészen versenyképes az Acer ajánlata.