Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Már nem fut az Instagram az Apple óráján

GettyImages-851701118
2018.04.03. 14:51

Az Instagram eltüntette a támogatott platformok listájáról az Apple okosóráját, az Apple Watch-ot. A Verge úgy tudja, hogy az iPhone-verzióhoz tervezett, 39.0-ás verziószámú kliens – ami általános hibajavítást és teljesítménynövelést kínál – eltünteti a Watch-kompatibilitást is.

A 9to5Mac cikke szerint a döntés mögött az Apple korlátozásai állhatnak. Április 1-jétől az Apple Watch-frissítésekhez a futtatni kívánt alkalmazásoknak a watchOS 2 SDK fejlesztői platformot kell használni, az új alkalmazásokhoz pedig a watchOS 4 SDK-t. Az Instagram még a WatchKit 1.0-val készült, abban az időben, amikor a külsős szoftverek még nem futhattuk magán a karórán; sosem készült el hozzá az LTE kompatibilitás vagy a videótámogatás.

A Watch támogatásának befejezésével az Instagram illusztris társaságba került: hasonlóan járt a Twitter, a Google, az Amazon és a Slack is. Sokan úgy gondolták, hogy a Watch funkciói közül csak az okosan megtervezett értesítési rendszereket érdemes használni. Az Instagrammal viszont nagyjából ugyanazt az élményt kaptuk, mint a mobilos alkalmazástól – fotók görgetése a kis képernyőn –, de az új platformon ez az élmény nem nyújthatta ugyanazt a minőséget. A cég kihátrálása viszont azt jelzi, hogy már nem tekintenek önálló platformként az Apple Watch-ra.

( The Verge | 9to5Mac )