Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nananananananana, albínó Batman!

2018.04.03. 22:09

Hiánypótló terméket fejlesztett az ipari automatizálás szakértője, a Festo; az eddig gyártott pillangó-, kenguru- és hangyadrónjaik után bemutatták a legújabb állatszabású robotjukat, a

repülőkutya-drónt,

amit utoljára hívtunk így; az eredeti név (flying fox) szó szerinti fordításban repülő rókát jelentene, de mivel ez az óriás repülőkutyát (Pteropus vampyrus) takarja, ami a denevérek rendjébe tartozik, a továbbiakban ragaszkodnánk a denevérdrón elnevezéshez, illetve a márkanévhez.

A Bionic Flying Fox könnyűszerkezetes drón, a szárnyai egyedi tervezésű membránokból állnak, és gépi tanulással tud egyre okosabban manőverezni. Nem önálló egység; a szakirodalom erre mondja, hogy félig autonóm. Maguk a szárnyak légmentes filmekből és kötött elasztánból készültek, amik több mint 40 000 ponton kapcsolódnak, így könnyűek és tartósak lehetnek.

Valószínűtlen, hogy a denevérdrón kereskedelmi forgalomba kerülne, de izgalmas betekintést nyújt a robotika mai állapotába. A tervezők a megfelelő anyagok felhasználásával építettek egy komplex repülőgépet, ami képes az önálló tanulásra, és sikerrel utánozza azoknak az állatoknak a mozgását, amiknek ehhez a bravúrhoz több millió évnyi evolúcióra volt szükségük.

(Popular Mechanics)