87 millió ember adatát szerezhette meg a Cambridge Analytica

2018.04.04. 21:44

A Facebook technológiai vezetője, Mike Shroepfer szerint akár 87 millió emberről is jogosulatlanul információkat szerezhetett a Cambridge Analytica, magyarán a botrányban jóval többen lehetnek érintettek, mint ahogy azt korábban sejteni lehetett a New York Times lapban megjelent cikkek alapján, amelyekben 50 millióhoz közeli szám szerepelt- írja a Recode

Hamarosan az is kiderül, hogy kinek az adatait szerezte meg az Egyesült Államok választása során tanácsadóként tevékenykedő, választási manipulációval vádolt cég. A Facebook ugyanis április 9-én hétfőtől kezdődően értesíteni fogja az érintett felhasználókat, hogy feltehetően benne vannak a kikerült adatbázisban. A legtöbben valószínűleg amerikai állapolgárok.

Egy link jelenik majd meg a hírfolyam tetején, és erre kattintva megtudható, mely appoknak mihez van hozzáférése, és ezen túl külön figyelmeztetik azokat, akiknek az adatait konkrétan a Cambridge Analytica szerezte meg. 

Mint azt korábban megírtuk, a Cambridge Analytica adatkikerülési botránya nyomán a Facebook óriási kereszttűzbe került, és többek közt arra kényszerült, hogy érthetőbbé tegye az adatkezelési irányelveit, használati feltételeit.

A vezérigazgató Mark Zuckerbergnek egyesek szerint a posztjáról is távoznia kéne, és az amerikai Kongresszus bizottsága előtt is felelnie kell a vállalat adatkezelésével kapcsolatos kérdésekre.   • Tippek
  • Babaváró hitel