Jenő
-3 °C
6 °C

87 millió ember adatát szerezhette meg a Cambridge Analytica

2018.04.04. 21:44

A Facebook technológiai vezetője, Mike Shroepfer szerint akár 87 millió emberről is jogosulatlanul információkat szerezhetett a Cambridge Analytica, magyarán a botrányban jóval többen lehetnek érintettek, mint ahogy azt korábban sejteni lehetett a New York Times lapban megjelent cikkek alapján, amelyekben 50 millióhoz közeli szám szerepelt- írja a Recode

Hamarosan az is kiderül, hogy kinek az adatait szerezte meg az Egyesült Államok választása során tanácsadóként tevékenykedő, választási manipulációval vádolt cég. A Facebook ugyanis április 9-én hétfőtől kezdődően értesíteni fogja az érintett felhasználókat, hogy feltehetően benne vannak a kikerült adatbázisban. A legtöbben valószínűleg amerikai állapolgárok.

Egy link jelenik majd meg a hírfolyam tetején, és erre kattintva megtudható, mely appoknak mihez van hozzáférése, és ezen túl külön figyelmeztetik azokat, akiknek az adatait konkrétan a Cambridge Analytica szerezte meg. 

Mint azt korábban megírtuk, a Cambridge Analytica adatkikerülési botránya nyomán a Facebook óriási kereszttűzbe került, és többek közt arra kényszerült, hogy érthetőbbé tegye az adatkezelési irányelveit, használati feltételeit.

A vezérigazgató Mark Zuckerbergnek egyesek szerint a posztjáról is távoznia kéne, és az amerikai Kongresszus bizottsága előtt is felelnie kell a vállalat adatkezelésével kapcsolatos kérdésekre. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?