Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Most lehet szólni a Facebooknak, hogy mi nem tetszik

GettyImages-101625065
2018.04.04. 20:04

A Facebook átfogalmazza a felhasználási feltételeit és az adatkezelési szabályzatát, hogy „az átlagemberek számára is könnyen értelmezhetőek legyenek”. Szerdai közleményében tudatta a portál, hogy maga a tartalom nem változik, nem kérnek jogosultságot újabb adatok begyűjtésére, a három éve kiadott jogosítványai maradnak érvényben.

Csupán egyszerűsítették a nyelvezetet, így átláthatóbb lesz, hogy milyen adatokat kezel a Facebook például azon újabb szolgáltatások esetén, amelyek három éve még nem  is léteztek. Ilyen például a Marketplace és az élő videóközvetítés. 

A megújult szabályzat elérhető magyar nyelven is, ezen az oldalon.

Fontos megjegyezni, hogy a közzétett szabályzat még nem végleges változat, a Facebook  2018. április 4. után egy hétig várja a felhasználók kritikáját és kérdéseit egy  magyar nyelvű felületen .

Nem ígéri a Facebook, hogy mindenkinek válaszol, ugyanakkor azt írjáka a közleményben, hogy feldolgozzák az észrevételeket, és ezután publikálják a szabályzat végleges verzióját.

(Borítókép: Justin Sullivan / Getty Images)