Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lenyűgözően irányítható a Leap Motion kitrejesztett valósága

2018.04.09. 14:50

A kézi vezérlésű kiterjesztett valóságon dolgozó Leap Motion bejelentett egy remek platformot, amely állítólag harmincezer forintnál olcsóbban legyártható. A fejfedőbe beépített kézmozgást érzékelő rendszer a Leap Motion szenzorára épül, és a közzétett videók tanúsága szerint elég pontosan lehet virtuális tárgyakat manipulálni. Az alábbi videóket Keiichi Matsuda, a Leap Motion vezető tervezője tette közzé Twitteren.

Mégsem fog mindenki a boltba rohanni, hogy vegyen egy ilyen AR-fejfedőt, mert a Project North Star néven bejelentett dolognak csak a hardveres és szoftveres leírását teszi közzé a cég jövő héten, ráadásul nyílt forráskódú licencként, hogy bárki szabadon felhasználhassa.

A készletben szemenként egy-egy 1600×1440 pixeles és 3,5 colos kijelző van, melyek rávetítik a képet egy áttetsző napellenzőre, és ezáltal úgy jelennek meg a virtuális objektumok, mintha a minket körülvevő térben lennének. A kijelzőnek 95 fok magas és 70 fok széles a látószöge, ami elég nagynak számít az AR-kijelzők világában.

A mozgásérzékelőnek ennél is nagyot a hatósugara, minden irányban 180 fokban látja a felhasználó kezeit.

Az új eszközzel a Leap Motion nem a Microsoft Hololens sisakkal szeretne versenyre kelni, hanem inkább lehetőséget adna a kisebb gyártóknak, kutatóknak, hogy kísérletezni tudjanak a kiterjesztett valósággal és a kézmozgás követésével. Nincs például a specifikációban fejlett, szobán belüli nyomkövetés, ami a Hololens egyik legfontosabb képessége.

(The Verge)