Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Musk megmutatta, hogy mekkora a Kurva Nagy Rakéta

2018.04.09. 12:53

Nincs mit cizellálni ezen, Elon Musknak tényleg gigantikus lesz a rakétája. Az Instagramra töltött fel egy képet róla, pontosabban arról az eszközről, amivel valószínűleg a rakéta kompozit törzsének egy darabját fogják gyártani a jövőben. A hatalmas gép mellé leparkoltak egy Teslát, hogy rendesen látszódjon a mérete. Ez a leendő rakéta amúgy nem a Falcon Heavy, hanem a Big Fucking Rocket (BFR) néven emlegetett változat, amit Kurva Nagy Rakétának lehet lefordítani.

SpaceX main body tool for the BFR interplanetary spaceship

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Ez a rakéta lesz képes arra, hogy a Marsra szállítson dolgokat. Elon Musk fő terve az, hogy gazdaságosan tudjon százával embereket vinni a szomszédos bolygóra. 

Most a BFR megépítésére fókuszálnak a SpaceX mérnökei, és Musk szerint jövő év elején elkezdhetik a teszteket. A cégvezető abban bízik, hogy a 106 méteres rakétával 2020-2022-ben már csomagokat vihetnek a Marsra, amit 2024-ben megismételne, hogy még több építőanyag legyen ott. Elvére kell valami, amiből majd az odaszállított emberek építkezni tudnak.

A Marsra egyirányú jegyet váltó embereket negyven kabinban helyezik el, és mindegyikben 2-3-an utazhatnak, így jön ki a körülbelül 100 fős összlétszám. Musk szerint ezek a telepesek alakítják majd a Marsot élhető környezetté.