Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Félmilliárd dollárt leakasztott az Apple-ről egy troll

2018.04.11. 09:28

A Texas állambeli szövetségi bíróság úgy döntött, hogy az Apple Facetime, VPN és iMessage termékek sértették a VirnetX szabadalmait a biztonságos kommunikációval kapcsolatban, és 502,6 millió dolláros kártérítést ítéltek a cégnek. A VirnetX nem állít elő terméket, csupán szabadalmakkal üzletel, és perel - az ilyen cégeket nevezik szabadalmi trollnak. 

Ebben a perben az Apple VPN on Demand nevű technológiáját támadták meg, és a kártérítést az iPhone 5, a negyedik generációs iPad, és az OS X Mountain Lion rendszerű Mac gépek eladott darabszáma alapján számolta ki a felperes.

A két cég 8 éve pereskedik, és jókora káoszt okozott, hogy közben az USA szabadalmi hivatala a VirnetX négy, a perben érintett szabadalmát érvénytelenítette, ám mivel ez ellen is fellebbezést nyújtottak be, az Apple-lel szembeni perben ezeket továbbra is figyelem vehetik.

Volt már egy bírósági döntés 2012-ben, amikor 386 milliós kártérítésre kötelezték az Apple-t egyetlen szabadalom megsértése miatt, majd ezt elvetették, majd egy újabb tárgyalás részeként 2016-ban már 625 millióra nőtt az Apple büntetése. Ezt a büntetést ismét elvetették egy tárgyaláson, de a továbbiakban megint kiszabtak büntetést.

Magyarán a per még korántsem ért véget, az Apple és a VirnetX is feltehetően a lehető legmagasabb szintig elviszi az ügyet.

(Apple Insider)