Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Rejtélyes Google-kütyü került elő

2018.04.11. 09:28

Az amerikai kommunikációs bizottságnál (FCC) felbukkant egy Google-logóval díszített tévés eszköz, ami felépítésében nagyon hasonlít a Chromecastokra, de ehhez adnak egy távirányítót, és ennek a közepén a Google Asszisztens feltűnő logója látható.

25

Több is kiderült róla, a hardveres leírásából például az, hogy Amlogic S905X rendszerlapka hajtja meg, 2 GB RAM és 8 GB tárhely kíséretében. Ez a rendszer biztosan képes 4K/60fps felbontású videók lejtászására, és elvileg a HDR10 szabvánnyal is kompatibilis.

18

Bár a hatóságnak egy Senzhen SEI Robotics Co. Ltd. nevű cég nyújtotta be a kütyüt engedélyeztetésre, ettől még előfordulhat, hogy ez lesz a Google következő hivatalos Android TV-s eszköze, amit várhatóan a 2018-as Google I/O konferencián mutatnak be, nagyjából egy hónapon belül. (A Google Pixel Buds fülest is egy nóném Weifang Goertek Electronics nevű cég vitte be az FCC-hez - írja az Ars Technica.)

A Redditen kiszivárgott képek közt még az eszköz útmutatója is megtalálható. Könnyen lehet, hogy ez a kütyü nemcsak az Nexus Player nevű Android TV-s eszköz utódja lesz,  hanem egyben a Chromecast utódja is, magyarán a Google egyesítheti a két eszközt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?