Zuckerberg adatait is lelopták a Facebookról

2018.04.11. 20:50 Módosítva: 2018.04.11. 21:22

Mark Zuckerberg szerdán a képviselőházi meghallgatásán igennel felelt, amikor Anna Eshoo demokrata képviselőasszony azt kérdezte tőle, az ő személyes adatait is kiadták-e "egy rossz szándékú harmadik félnek" (nyilván a Facebook-adatlopási botrány középpontjában álló Cambridge Analyticára gondolt). 

Az előző napon Zuckerberg a szenátus igazságügyi és kereskedelmi bizottsága előtti meghallgatáson kifejtette, hogy a vállalat olyan eszközöket fejlesztett ki, amik segítségével sikerült beazonosítani és eltávolítani hamis profilokat.    

Megint lemondott a CA főnöke

Még javában folyt Zuckerberg meghallgatása, amikor a érkezett a hír, hogy a Cambridge Analytica mostani vezérigazgatója, Dr. Alexander Tayler lemondott. A cég megköszönte neki helytállást ezekben a nehéz időkben, és a közleményében azt írta, Dr. Tayler nem távozik a cégtől, csak a cégvezetés helyett technikai vezető lesz, segít válaszolni a nyomozás során felmerült kérdésekre.

Szabályozni kell a közösségi médiát

Zuckerberg a kongresszusi meghallgatása második napján már elkerülhetetlennek nevezte a közösségi média szabályozását. Jan Schakowsky demokrata párti képviselő felsorolta a Facebook és személy szerint Mark Zuckerberg eddigi, sokszor ismételt bocsánatkéréseit, idézve még egyetemista korában elhangzott bocsánatkéréseit is, mert szerinte ez is arra utal, hogy "az önszabályozás egész egyszerűen nem működik" - számolt be az MTI. 

Mark Zuckerberg erre reagálva hajlandónak mutatkozott a bizonyos fokú szabályozás elfogadására.

Zuckerberg elmondta, vizsgálják annak lehetőségét is, hogy új, Európára érvényes adatvédelmi rendszert dolgoznak ki. 

Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából, miután több lap szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM