Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy ici-picit, olyan 2000 százalékkal megugrott az orosz álhírgyár teljesítménye

063 946163532
2018.04.15. 14:25

Miután az Egyesül Államok szövetségeseivel együtt légicsapást mért szíriai célpontokra, jelentősen nőtt az orosz álhíreket terítő gépezet aktivitása - idézi a Newsweek a Pentagon szóvivőjét.

Dana White azt mondta: "Az orosz megtévesztési kampány máris megkezdődött. Az elmúlt 24 órában máris 2000 százalékkal megnőtt az orosz trollok száma." Ennek ellensúlyozásául a Pentagon folyamatosan közölni fogja a valós híreket, hogy valóban tudjanak tájékozódni az emberek - tette hozzá.

Oroszország fontos szövetségese a szíriai Bassár el-Aszad rezsimjének. Hogy az oroszok ilyen álhír-kampányra készülnek, azt már a csapást megelőzően kijelentette James Mattis amerikai védelmi miniszter.

(Borítókép: Dana W. White (balra) és Kenneth F. McKenzie Jr. vezérőrnagy (jobbra) a sajtótájékoztatón. Fotó: Alex Wong/Getty Images/AFP)