Erzsébet
1 °C
4 °C

Kamu csörgéssel verte át ügyfeleit a T-Mobile

2018.04.17. 10:30

Az Egyesült Államok távközlési felügyelete (FCC) 40 millió dollárra büntette hétfőn a T-Mobile amerikai leányvállalatát, mert vidéki hálózatokban hosszú évek óta félrevezető technológiát alkalmaz: a mobilhívásoknál akkor is „kicsengést” jelez a hívó felé, ha a kapcsolat valójában nem is jött létre.

A HÍVÓ ÍGY AZT HIHETI, HOGY A SZOLGÁLTATÓ UGYAN TELJESÍTETTE FELADATÁT, CSAK ÉPPEN A HÍVOTT FÉL NEM ELÉRHETŐ, VAGY NEM AKARJA FELVENNI A TELEFONT.

A T-Mobile valójában már vagy tíz éve ezt tesz, holott az FCC ezt 2014 óta határozottan tiltja. Ez a megtévesztés hátrányos helyzetbe hozza a ritkán lakott vidéken élőket – fogalmaz a határozat.

A vállalatot most felszólították a megtévesztő gyakorlat 90 napon belüli felszámolására, valamint 40 millió dolláros büntetést szabtak ki rá. A T-Mobile elismerte vétkességét, és elfogadták az FCC döntését – írja az IT Café.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?