Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

8 millió káros videót vett le a Youtube

2018.04.24. 09:33

Folyamatosan töltik fel az emberek a megkérdőjelezhető és káros videókat, de a Youtube felkészült erre, és 2018 első negyedévében már nemcsak emberek, hanem profi algoritmusok is milliószámra dobálták ki a silány tartalmakat.

8 millió videót vettek le a negyedévben, és ebből 6,7 milliót a számítógép észlelt először

Az erőszakos szélsőséges videók kezelésében is nagyot lépett előre a Youtube. Egy évvel ezelőtt az ilyen tartalmak alig 8 százalékát tudták levenni azelőtt, hogy legalább tízen megtekintették volna. Most már a szélsőséges tartalmak több mint felét eltávolítják 10 megtekintés előtt - írja a Recode.

Nagy fejfájás okoz a Youtube vezetésének, hogy káros tartalmak is megjelennek a felületén, mert a hirdetők mindenképpen el szeretnék kerülni, hogy ilyen tartalmak mellett jelenjen meg a nevük. A probléma mértékét jól mutatja, hogy korábban felmerült, akár tízezer emberre is szükség lehet a káros videók eltávolításához, szóval az algoritmus hatékony működése igen nagy és drága terhet levesz a Youtube válláról.

Hasonló sikerekről számolt be a Facebook: az első negyedévben 1,9 millió terrorcsoportokhoz köthető tartalmat távolítottak el a portál felületéről. Ez kétszerese annak, amennyit egy évvel ezelőtt távolítottak el. A Facebook algoritmusai különösen hatékonyak a káros tartalom felismerésében, 99 százalékát elsőként észlelték.