16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Tovább szívatja a kínai mobilgyártókat az USA

2018.04.25. 18:19

Az amerikai igazságügyi minisztérium vizsgálja, hogy a kínai Huawei megsértette-e az Irán elleni gazdasági szankciókat  írja a Reuters a Wall Street Journal információja nyomán.

Azt a lapnak névtelenül nyilatkozó források se tudták megmondani, mennyire előrehaladott a nyomozás, illetve pontosan milyen szabályszegés merült fel a kínai céggel szemben. Az értesülést se a minisztérium, se a Huawei nem kommentálta.

Nem a Huawei az első kínai mobilgyártó, amely ellen fellép az USA az iráni szankciók állítólagos megsértése miatt. Egy hete az amerikai kormány ugyanilyen okból megtiltotta  az érzékenynek minősített amerikai technológiák eladását a ZTE-nek, amely az ötödik legnagyobb kínai mobilgyártó, és a globális piac 8. legnagyobb szereplője. 

Januárban az is felmerült, hogy az USA a kínai készülékek jelentette biztonsági kockázat miatt  mindkét gyártó készülékeit kitilthatja  az amerikai hivatalokból. Donald Trump amerikai elnök pedig márciusban 60 milliárd dolláros védővámot irányzott elő a kínai technológiai importtermékekre. A USA és a kínai techcégek közötti keménykedés a szabálysértések és az információbiztonság kérdésein túl attól sem független, hogy a kormány félti a hazai gyártókat a piacot egyre nagyobb arányban meghódító kínai konkurenciától.  • Tippek
  • Hírek