Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Végre a Google is leteszi a fegyvert

2018.04.25. 09:22

Sokat elárul a társadalmi problémákról az emojik evolúciója. Az eredeti sárga szmájli után végre többféle bőrszínben megjelentek a mosolygós arcok, hűen tükrözve az emberiség változatos bőrszínét. Ezután kész felüdülés volt a sajtburgerháború, de most megint egy komolyabb téma került előtérbe, a fegyverviselés.

Az Apple már 2016-ban letette a fegyvert az emojikészletéből, egy vízipisztolyra váltott helyette, és némi vitát követően többen is beálltak a sorba. Most pedig, az utolsók közt, a Google is lecseréli az igazi fegyverre hasonlító rajzot egy színes és teljesen ártalmatlan játékfegyverre.

pimoji

Az Emojipedia összegyűjtötte a különböző platformok fegyver emojijait, és ez alapján már csak a Facebook és a Microsoft maradt le csúnyán a trendekről, a Samsung és a Twitter is játékfegyverre váltott az igaziról.