Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszakerül a Withings alapítójához, amit a Nokia megvett tőle

2018.05.02. 18:00

A Nokia bejelentette, hogy a lakossági használatra szánt egészségügyi- és fitneszeszközöket gyártó részlegét eladja annak, akitől 2016-ban megvette: Éric Carreel, a Withings társalapítója tenné rá a kezét a kütyükre. Fontos megjegyezni, hogy ez a Nokia a hálózati eszközöket gyártó cég, és nem a telefonok márkanevét licencelő HMD Global.

Még nem derültek ki a visszavásárlás részletei, de az már biztos, hogy a finn cég komoly veszteséggel adja el a részleget, amit 191 millió euróért szerzett meg, és egy évvel később 141 millió eurót kellett leírnia miatta.

A Verge által megszerzett dokumantumokban az áll, hogy a digitális egészségügy sehogy sem tud szerves részévé válni a cégnek, ezért inkább kiszállnak a fogyasztói termékek gyártásából, és megmaradnak a mobilhálózati berendezéseknél, szolgáltatásoknál, és a licencelésnél.

Pénzügyileg sem számított sokat a kütyübiznisz. A Digital Health részleg az idei első negyedévben 16 millió eurós forgalmat ért el, ami kerekítési hibának is kicsi a Nokia teljes, 4,9 milliárd eurós forgalmához képest.

Az még kérdéses, hogy mi lesz az eredeti Withings márkanév sorsa, miután a Nokia megszabadult tőle, és idén már az összes eszközét - karórát, fitneszpántot, mérleget, hőmérőt - a saját nevén dobta piacra.