Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

A Google egy 21 éves csodagyerekkel az élen mobiljátékokba kezd

2018.05.03. 09:43
A Google különösebb hírverés nélkül létrehozta a saját social gaming startupját, a cél betörni a mobiljátékok piacára.

Az új cég, az Arcade csak az egyike lesz a Google új leáényvállalatainak, a vezetője pedig egy még ma is leginkább csak csodagyerekként emlegetett srác. Michael Sayman még 17 évesen kezdett a Facebooknál, gyakornokból egy év után fontos munkatárs lett, aki amolyan tinédzser-szakértőként  magyarázta az idősebbeknek, hogy mi is a középiskolás korosztály viszonya a technológiához és csatolt részeihez.

Sayman tavaly átigazolt a Google-höt (illetve annak anyacégéhez, az Alphabethez), ahol most megcsinálták neki az Arcade-ot. A startup a haverokkal közös mobil játékok piacára lép be, az első általuk fejlesztett app nyáron jelenik majd meg. Sok részletet még nem mondanak a terveikről, de annyit azért lehet tudni, hogy a játékosok nem valamelyik már létező közösségi oldalon keresztül tudnak majd belépni, egyszerűen a telefonszámukkal hozhatják majd létre az accountjukat.

A Google Plus kudarca után a Google nagyjából feladta, hogy valódi riválisa legyen a Facebooknak social mediában, de azért kisebb projektekkel, mint egyes appok, időről-időre próbálkoznak valami hasonlóval – úgy tűnik, most megint megpróbálnak erre ráerősíteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?