Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Hekkerekkel védi a bankokat az EU

2018.05.03. 13:45
Végre központilag, testre szabottan lehet etikus hackereket bevetni, hogy azok teszteljék a védelem állapotát – írja az IT Café.

Az Európai Központi Bank (ECB) szerdán jelentette be, hogy mostantól él egy rég tervezett uniós keretrendszer, a TIBER-EU, melynek célja, hogy biztonságosabbá tegye a tagállamok pénzügyi informatikai rendszereinek működését.

A teljes nevén European Framework for Threat Intelligence-based Ethical Red Teaming elnevezésű megoldás egységesíti az államok és intézmények biztonsági törekvéseit, másrészt legális kereteket ad arra, hogy etikus hackerek („red team”) munkájukkal segítsék a kibertámadásoktól tartó pénzügyi szervezeteket.

A szakemberek a meghatározott keretek között három területen igyekeznek tökéletesíteni a rendszereket: a védelem fejlesztése, a felderítés hatékonyabbá tétele, illetve a reagálási képességek magasabb szintre emelése. A kiválasztott etikus hackerek számára biztosítják a lehetőséget, hogy valódi támadásokat szimuláljanak a védelmi rendszerekben, majd javaslatokat tegyenek a rendszerek jobbá tételére.