Magyar egyetemisták nyertek az amerikai szoftverfejlesztő versenyen

2018.05.04. 11:34
Magyar győzelemmel zárult az amerikai nemzetközi jogi-szoftverfejlesztő nemzetközi verseny, a Global Legal Hackathon.

A verseny első fordulóját a világ minden táján egyszerre, 40 helyszínen tartották, több mint 600 csapat részvételével.  Közülük csak 14-en juthattak be a New York-i döntőbe, köztük, mint az MTI írja, egyetlen európaiként egy magyar csapat.

A döntőben a szakmai zsűri 48 órát adott a csapatoknak egy olyan szoftver kifejlesztésére, „amely megváltoztathatja a jogi szektor működését”. A magyar csapat (Bihary Gergely, Lakatos Péter és Elődi Márton mérnök informatikusok, Danóczy Bálint közgazdász, Bihary Dániel jogász és Nagy Kristóf villamosmérnök és dizájner hallgató) adatvédelmi alkalmazásának alapötlete nem is lehetne aktuálisabb: a május 25-én életbe lépő új európai adatvédelmi rendszer, a GDPR-hoz kapcsolódik.

A GDPR az az adatbiztonsági szempontból előrelépést jelentő, de a cégek körében a súlyos büntetési tételek és az adaptáció nehézségei miatt félelmeket keltő új szisztéma, ami a várakozások szerint az új globális standard lesz, hogy az eddigeknél kevésbé lehessen visszaélni a személyes adatokkal.

A Revealu csapata: Elődi Márton, Nagy Kristóf, Bihary Gergely, Danóczy Bálint, Bihary Dániel. Lakatos Péter hiányzik a fotóról, mert nem tudott a többiekkel New Yorkba utazni.
A Revealu csapata: Elődi Márton, Nagy Kristóf, Bihary Gergely, Danóczy Bálint, Bihary Dániel. Lakatos Péter hiányzik a fotóról, mert nem tudott a többiekkel New Yorkba utazni.

A magyar fejlesztés segítségével a felhasználók egy kattintással megismerhetik a róluk tárolt adatokat és azonnal törölhetik vagy módosíthatják azokat. Az alkalmazás a magánemberek mellett a vállalatok számára is használható: a cégek egy központosított felületen nyomon követhetik a beérkező kéréseket és automatikusan válaszolhatnak is. A program a verseny folyamán prototípusként készült el.  • Tippek
  • Árfolyam