Árpád
-2 °C
4 °C

Megújul a Google News, jönnek a videók

2018.05.04. 16:44
Belsős források szerint a Google megújítja hírplatformját, a Google Newst – a várakozások szerint ezt majd a jövő héten jelentik be hivatalosan a cég fejlesztői konferenciáján. A Google News új designt kap, és mindent belevisznek, ami a hírekről szólt és idáig más csatornákon ment a Google-nél.

Az Adage híre szerint részben összevonásokról van szó: megszűnik az eddig önálló digitális újságappjuk, a Google Newsstand, ennek a tartalma is része lesz a Google Newsnak, de a Youtube hírszekcióját is becsatornázzák, vagyis ezentúl hírvideókat is lehet majd látni a Google Newson belül.

A megújított rendszer a gyors mobilos betöltésre kifejlesztett Accelerated Mobile Pagest fogja használni. A (még tehát nem hivatalos) ígéretek szerint megjelenésében az egész Google News felület apposítva lesz, egy jól áttekinthető alkalmazásra fog hasonlítani.

 A részleteket még nem lehet látni, de kérdés, hogy az újraszabás hogy fogja alakítani a médiumok és a Google sokszor feszült viszonyát: bár a sajtónak nyilván jó, hogy a Google-ön keresztül több olvasóhoz jutnak, de reklámbevételeiket és ezzel anyagi alapjaikat fenyegeti, hogy a nagy tech-cégek, mint a Google és a Facebook egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a tortából. Mark Zuckerberg, a Facebook tulajdonosa éppen a napokban tartott parázsnak mondott egyeztetést médiavezetőkkel arról, hogy a Facebook-fal a médiának nem kedvező átalakítása után merre tovább.

A Google News a várakozások szerint karakteresebb megjelenést adhat a cikket előállító médiumnak – ez azért is fontos, mert még a nagy hagyományú szerkesztőségek is sokszor úgy érzik, az internet kakofóniájában a brandek felolvadnak, a felhasználók már nem is nagyon tudják, kit és mit olvasnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?