Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Az Apple beismerte, hogy gondok vannak az iOS legutóbbi verzióival

2018.05.07. 08:42

Az iPhone-okon futó operációs rendszer legutóbbi változatai, az iOS 11.3 és későbbi kiadások az okai annak, hogy egyes iPhone 7 és 7 Plus modelleken nem megfelelően működik a mikrofon – írja a MacRumors egy kiszivárgott belső dokumentum alapján, amelyet az Apple a szolgáltatópartnereinek küldött.

Az Apple szerint egyes iPhone-tulajdonosok azt tapasztalhatják, hogy a telefon- és FaceTime-hívások alatt a mikrofon ikonja szürke, és előfordulhat, hogy az érintettek hangját a vonal másik oldalán nem hallani – ami viszonylag kellemetlen probléma egy telefon esetén.

Bár úgy tűnik, nem széles körű problémáról van szó, a MacRumors felidézi, hogy internet szerte fellelhetők beszámolók a fent említett problémáról. A cég nyilvánosan még nem ismerte el a mikrofonhibát, így értelemszerűen azt sem, hogy azt szoftverfrissítés idézhette elő.

A dokumentumban a cég azt javasolja a partnereknek, kérjék meg a felhasználókat, hogy csatlakoztassanak le és kapcsoljanak ki minden bluetooth headsetet és más kapcsolódó audioeszközöket, hátha ez megoldja a problémát. Ha nem, akkor szervizelésre lehet szükség. Azoknál a készülékeknél, amelyeknek már lejárt a garanciájuk, erre a problémára hivatkozva lehet kivételes garanciális javítást kérni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?