Aliz
6 °C
14 °C

Megérkezett az Apple Watch gyilkosa

2018.05.08. 14:33

A március közepén bejelentett Fitbit Versa megérkezett Magyarországra, és sokkal elérhetőbb áron, mint a tavaly év végén bemutatott Ionic. A Versa formája sokkal szelídebb, a tech zsargonban ezt nevezik lekerekített sarkú négyzetnek, ami azt jelenti, hogy leginkább az Apple Watch kinézetére emlékeztet.

Ebben az órában nincs 4G és gps (a földrajzi adatot a telefonból tudja kinyerni), viszont pár tízezer forinttal olcsóbb a szögletes, inkább profi sportolóknak szánt Ionicnál. Az akkuideje kicsit kevesebb, de még így is kiváló, állítólag négy napig bírja. Emellett vízálló, a könnyen kezelhető Fitbit OS rendszer fut rajta, méri a pulzusunkat, és a beépített virtuális edző különféle gyakorlatokat tud javasolni a felhasználónak. A Deezer online zenestream szolgáltatása pedig offline módban is működik az órával, háromszáz dalt lehet lementeni az óra memóriájába. Sajnos a Spotify még nem érhető el az órán. 

Lényeges a 60-65 ezer forintért kapható Versával kapcsolatban, hogy ugyanaz a szenzorcsoport dolgozik benne, mint amit a jóval drágább Ionicban megtalálunk. 

Tudatos testek

A Fitbit egyik fő célja az, hogy az emberek tudatosabban foglalkozzanak az egészségi állapotukkal, és úgy tartják, hogy ennek jó módja a rendszeres mérés. Aki elkezdi mérni az állapotát, és jobban megismeri a testének működését, az hajlamosabb változtatni a viselkedésén - mondta Rares Florea, a vállalat regionális menedzsere.

A hazai bemutatóval egy időben a Fitbit kiadta az órához tartozó telefonos app feltuningolt verzióját, amely - egyelőre csak iOS-en és Windowson - a nők menstruációs ciklusát is nyomon tudja követni, ugyanott, ahol mindenki más a sportaktivitásáról és az alvásáról lát információkat. A hölgyek ezzel megismerhetik a Fitbit becslését többek közt arról, hogy mikor termékenyek. Ez a funkció a napokban válik elérhetővé, fokozatosan jelenik meg a felhasználóknál.

A Versával a nőket és férfiakat egyaránt megcélozza a Fitbit, és ennek érdekében az óra több tucat különféle szíjjal kapható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?