Aliz
6 °C
14 °C

Mosolyogjon! Újra lefényképezheti önt a Google!

2018.05.14. 10:28

Kilenc évvel ezelőtt, 2009 májusában érkeztek először hazánkba a Google kamerás autói, hogy végiggurulva az utcákon fényképek millióit készítsék a Google utcakép (Street View) alkalmazásához. A magyar Street View négy évvel később, 2013 áprilisában indult el, és több-kevesebb rendszerességgel azóta is meg-megjelentek a kamerás autók az ország útjain. A friss hírek szerint viszont most a keresőóriás szeretné egy nagy lépésben új, naprakész fotókkal feltölteni az adatbázisát.

A Google gömbpanorámát készítő autós és gyalogos, hátizsákos kamerát cipelő alkalmazottai májusban és júniusban járják az ország alábbi nagy régióit:

  • Észak-Magyarország – Miskolc
  • Észak-Alföld – Debrecen
  • Dél-Alföld – Szeged
  • Közép-Magyarország – Budapest
  • Közép-Dunántúl – Székesfehérvár
  • Nyugat-Dunántúl – Győr
  • Dél-Dunántúl – Pécs

A Google külön felhívja a figyelmet arra, hogy "amennyiben egy adott város szerepel a listában, akkor előfordulhat, hogy a bejárás kiterjed a közelben található kisebb városokra is."

A feldolgozás sebességétől függően 1-2 éven belül számíthatunk arra, hogy a street view-ban szebb, jobb minőségű, de legfőképp friss, az aktuális állapotokat jobban tükröző képek cserélik le a 4-5, helyenként 8-9 éves felvételeket.

Ha netalán látta és le is fényképezte a Google autóját vagy esetleg valamelyik hátizsákos emberét (akik ugye az autók által nem megközelíthető helyeken túráznak), küldje el nekünk a kep(kukac)mail.index.hu címre!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?