Felrobbant és ölt egy e-cigaretta Floridában

2018.05.17. 12:50

Halállal végződött egy elektromos cigaretta meghibásodása Floridában. A 38 éves Tallmadge D'Elia holttestére a tűzoltók bukkantak rá, akiket lakástűzhöz hívtak St. Petersburgban még május 5-én. A halottkém most kiadott jelentése szerint a férfi halálát a szájában felrobbant e-cigaretta okozta, írja a Tampa Bay Times.

Az "ágyban dohányzott, meghalt" hírek új generációja kezdődött ezzel az esettel. A férfi szájában felrobbanó elektromos szerkezet (Smok-E Mountain márkájú, egy Fülöp-szigeteki cég által gyártott e-cigaretta) két darabja az áldozat koponyájába fúródott, azonnal megölve őt. A szétfröcskölő aromás olaj lángra kapott és tüzet okozott a hálószobában, a holttest felületének 80 százalékát is megégetve.

A halottkém jelentése szerint a szándékosság kizárható, baleset történt. Az Egyesült Államok tűzbiztonsági szervei szerint 2009 és 2016 között 195 e-cigaretta robbant fel és okozott ksiebb tüzet, 95 könnyebb és 38 súlyos sérülést okozva. A floridai az első, e-cigarettához köthető halálos baleset.