Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Emberek megfigyelésével tanul az Nvidia robotja

2018.05.22. 10:01

A robotok hatalomátvétele még egyszerűbbé vált az Nvidia vasárnap bemutatott új mélytanuló rendszerének köszönhetően. A gépnek annyi is elég, hogy végignézze, mit csinálnak mellette az emberek, és utána el tudja végezni pontosan ugyanazt a mozdulatsort.

Elvileg arra jó ez a rendszer, hogy a gépek és az emberek gördülékenyebben tudjanak egymás mellett dolgozni. Na persze, biztosan így is van, és véletlenül sem arról van szó, hogy a robotok pár perc alatt elvehetik az ember munkáját.

A videón látható demó meglepően silány minőségű ahhoz képest, hogy mit láttunk korábban autóipari demókban, amikor mozgó objektumokat kellett felismerni és valós időben nyomon követni a járművekre szerelt kamerákkal. Az alapján feltételezhető, hogy ez a mélytanuló rendszer a kockák ákombákomnak tűnő leképezésénél jóval pontosabban is tudna működni, komolyabb feladatokat képes utánozni.

Senki ne lepődjön meg, amikor a HR-osztályról egy napon beállít valaki egy robottal, és csak annyit kér, hogy adjon magunk mellett egy kis helyet a gépnek.