Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazudott az FBI a feltörhetetlen mobilokról

2018.05.23. 08:49

Az FBI szereti azt hangoztatni, hogy mindenképpen hátsó kapukra lenne szüksége a mobiltelefonokon, hogy megkerülhessék a rendszer titkosítását, de az érvelésük most egy kicsit gyengült, miután hazugságon kapták őket. 

A szövetségi nyomozóiroda azt állította az amerikai kongresszusnak, hogy 2017-ben közel 7800 eszközt nem tudott feltörni, vagyis ennyi esetben kellett a sötétben tapogatóznia bűncselekményekkel kapcsolatban. A Washington Post azonban kiderítette, hogy valójában csak 1000-2000 eszközről lehet szó. Állítólag egy programozási hiba miatt tévedtek.

Az FBI állításait azok a szolgáltatások is megkérdőjelezik, amelyek segítségével még a legújabb telefonok titkosítása is megkerülhető. A Cellebrite és a Grayshift nevű cégek erre kínálnak megoldást, többek közt a nyomozóhatóságoknak. Az FBI már aláásta a saját hitelességét, amikor a San Bernardino-ügyben ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy a nyomozáshoz az Apple segítségére van szüksége, és a gyártónak kell segítenie feloldani a titkosítást, ám kiderült, hogy ez nem igaz.

A kiberbiztonsági szakértők egyetértenek abban, hogy a titkosítás bármilyen szándékos gyengítése, vagy a hátsó kapuk hagyása óriási kockázatokkal járna.