Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Samsung félmilliárd dollárt fizet az Apple-nek

2018.05.25. 09:20

A világ két legerősebb mobilgyártója közt évek óta húzódó perben arra kötelezte a bíróság a dél-koreai Samsungot, hogy 539 millió dollár kártérítést fizessen a kaliforniai Apple-nek az első iPhone funkcióinak lemásolása miatt.

Az Apple eredetileg 2,5 milliárd dollárra számított a 2011-ben megkezdett perben, és egy évvel később 1,05 milliárd dollárt ítéltek meg neki a szabadalmak illetéktelen felhasználásáért. A per azonban nem csak a pénzről szól, hanem arról, hogy nem lehet csak úgy mások szellemi termékét, kemény munkával létrehozott fejlesztéseit lemásolni.

A Samsung szerint legfeljebb 28 millió dollárt kéne fizetnie, amit azzal magyaráz, hogy az Apple szabadalmai által védett funkciók és alkatrészek közvetlen módon kis mértékben járultak hozzá az érintett telefonokkal szerzett nyereséghez - írja a BBC

Ez alapján elképzelhető, hogy a döntéssel elégedetlen Samsung fellebbez, és tovább húzódik az eljárás.