Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szaknévsor került a Facebookba

2018.05.28. 16:07

Ha van valami, amivel igazán jót tehetne Mark Zuckerberg a magyarokkal ezekben az ínséges időkben, az a legújabb Facebook-fejlesztés mielőbbi bevezetése. Az Egyesült Államokban ugyanis pár napja elérhető a közösségi oldal egy új funkciója, a szakemberkereső, derül ki a Techcrunch cikkéből.

Az amerikai internetezők több ezer, kategóriákba csoportosított vállalkozó szolgáltatása közül válogathatnak a Facebook Piactér oldalán, ami a hozzájuk legközelebb eső gázszerelő, burkoló, villanyszerelő, szobafestő stb. elérhetőségét és minősítését mutatja.

Magyarországról nézve ez maga a Kánaán. Miközben mifelénk szinte a lehetetlenséggel határos bármilyen megbízható szakembert fellelni a kisebb-nagyobb otthoni munkákra, az amerikai facebookozók csak rányomnak az appban a lokáció szerinti keresésre, és már csetelhetnek is a rendelkezésre álló szakikkal a leendő feladatról, és hogy mikor alkalmas annak elvégzése. Sőt lehetőség nyílik az elvégzendő munka leírásával versenyeztetni a szakembereket, hogy ki tudja gyorsabban, olcsóbban elvégezni az adott munkát.

A Facebooknál akkor döntöttek a rendkívül kényelmes és hasznos funkció fejlesztéséről, amikor látták, hogy a felhasználók nagy arányban keresnek szakembereket, ismerőseiket kérdezve, ajánlásokat gyűjtögetve. Az ilyen jellegű posztok, üzenetek száma évente több millióra rúg, és a Facebook ezek szerint meglátta a piaci rést.

A Facebook szaknévsora három amerikai partnerrel (Handy, HomeAdvisor és a Porch) együttműködve áll a felhasználók rendelkezésére. Ez egyben azt jelenti, hogy a közel- de még a távoli jövőben sem várható a magyar felhasználók számára hasonló fejlesztés, hacsak nem szerződik le a Facebook a Szaknévsorral vagy a kerületi Kisokossal.