Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

2019-ben jöhet a Tesla Model 3 Európába

2018.05.29. 14:55

Bár a Tesla Model 3 már 2017 óta előrendelhető az Egyesült Államokban, Elon Musk cége gyártási nehézségekkel küszködik, így még az előrendeléseket sem tudják teljesíteni. A Tesla gyártókapacitása sokáig nem felelt meg sem a befektetők, sem Musk elvárásainak, így a Model 3 hivatalos nemzetközi bevezetése is régóta csúszik.

Musk szerint a nemzetközi piacokon 2019 első felében jelenhet meg Európában és Ázsiában a balkormányos Model 3. Azokban az országokban, ahol jobbkormányos autók vannak – például Japánban vagy az Egyesült Királyságban – a megjelenés még későbbre tolódhat; Musk ezzel kapcsolatban 2019 közepét említette.

A Tesla nemrég jutott el oda, hogy tartani tudják az eredetileg 2017 végére tervezett, heti ötezer darabos gyártást. Az Electrek úgy értesült, hogy a Tesla úgy optimalizálja a gyártást, hogy maximalizálni tudják a 7500 dolláros szövetségi adót az Egyesült Államokban, ami arra utal, hogy el akarják érni a kétszázezres darabszámot.

(Engadget)