Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kártyával is fizethetünk a londoni utcazenészeknek

2018.05.29. 10:30

Londonban debültált a világ első olyan kártyás fizetési rendszere, amit a rendszerint aprópénzből élő utcazenészek is igénybe vehetnek. A rendszert a svéd iZettle fejlesztette.

Sadiq Khan, London főpolgármestere szerint az új módszerrel több londoni támogathatja a tehetséges utcazenészeket. A szolgáltatás vasárnapi bejelentésén Khan azt mondta, a rendszer véglegesítésére a sikeres tesztidőszak után kerülhet sor. A rendszerhez szükséges kártyaolvasót okostelefonokhoz és más kütyükhöz is csatlakoztatni lehet.

Charlotte Campbell főállású utcazenész, aki szintén részt vesz a programban, kétheti tesztelés után azt mondta, hogy a rendszer jelentősen növelte a támogatás mértékét.

„Egyre többen használják az érintéses fizetést, miközben énekelek, és ha egyvalaki adakozik, gyakran a többiek is követik a példáját.”

A Busk in London – a szervezet, ami az iZettle-vel együttműködve fejlesztette a rendszert – azt mondja, az új fizetési eszközt hónapokon belül mindenki igénybe veheti a brit fővárosban.

A kártyás leolvasó rendszer a svéd iZettle fejlesztette. A 2010-ben Stockholmban alapított cég bank- és hitelkártya-leolvasó gyártással kezdte az ipart, de a közelmúltban e-kereskedelmi platformmá alakultak. A céget május elején vásárolta föl a PayPal, 2,2 milliárd dollárért.

(BBC News)