Pápua Új-Guinea egy hónapra betiltja a Facebookot

2018.05.29. 13:03

Pápua Új-Guineán egy hónapra letiltják a Facebookot a hatóságok, hogy tanulmányozzák a közösségi oldal hatását, és hogy eltávolítsák a hamis felhasználókat az oldalról – jelentette be Sam Basil, az állam kommunikációs minisztere kedden.

A kormányzat szerint az oldal működésének leállítása után az elemzők tanulmányozhatják, hogyan használják az emberek a Facebookot. A vizsgálat során ki akarják szűrni a hamis profilokat, az álhírek terjesztőit és a pornográf tartalmakat.

Nem engedhetjük tovább országunkban a Facebook által elkövetett visszaéléseket.

– mondta Sam Basil.

A miniszter szerint a kormány – a tervezett kutatás eredményei alapján – mérlegelni fogja azt is, milyen hatással lenne a Facebook teljes kitiltása Pápua Új-Guineáról. Felmerült olyan lehetőség is, hogy a szigetország új közösségi oldalt hoz létre a saját állampolgárainak.

Az utóbbi időben több kormány is bírálta a Facebookot, mert a közösségi oldal több tízmillió felhasználó személyes adatait szivárogtatta ki a Cambridge Analytica politikai elemző és tanácsadó cégnek. A botrány nem gyakorolt érezhető hatást a Facebook látogatottságára.

(MTI)

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM