Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pápua Új-Guinea egy hónapra betiltja a Facebookot

2018.05.29. 13:03

Pápua Új-Guineán egy hónapra letiltják a Facebookot a hatóságok, hogy tanulmányozzák a közösségi oldal hatását, és hogy eltávolítsák a hamis felhasználókat az oldalról – jelentette be Sam Basil, az állam kommunikációs minisztere kedden.

A kormányzat szerint az oldal működésének leállítása után az elemzők tanulmányozhatják, hogyan használják az emberek a Facebookot. A vizsgálat során ki akarják szűrni a hamis profilokat, az álhírek terjesztőit és a pornográf tartalmakat.

Nem engedhetjük tovább országunkban a Facebook által elkövetett visszaéléseket.

– mondta Sam Basil.

A miniszter szerint a kormány – a tervezett kutatás eredményei alapján – mérlegelni fogja azt is, milyen hatással lenne a Facebook teljes kitiltása Pápua Új-Guineáról. Felmerült olyan lehetőség is, hogy a szigetország új közösségi oldalt hoz létre a saját állampolgárainak.

Az utóbbi időben több kormány is bírálta a Facebookot, mert a közösségi oldal több tízmillió felhasználó személyes adatait szivárogtatta ki a Cambridge Analytica politikai elemző és tanácsadó cégnek. A botrány nem gyakorolt érezhető hatást a Facebook látogatottságára.

(MTI)