Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Arcfelismerő figyeli a kínai diákok viselkedését

2018.06.02. 20:32

Hangcsou egyik iskolájában kifejlesztettek egy arcfelismerő rendszert, és ezzel a tantermekben minden diákot nyomon követnek. 

30 másodpercenként feljegyzik, hogy milyen érzést lehet leolvasni az arcukról

A kamerák semleges, boldog, szomorú, csalódott, ijedt, mérges és meglepett arckifejezéseket tudnak felismerni, valamint hatféle viselkedést, hogy a tanuló áll, olvas, ír, jelentkezik, a tanárra figyel, vagy esetleg az asztalon fetreng-e.

Ezeket az információkat aztán elküldik a tanároknak, hogy elemezni tudják a diákok viselkedését. A Hangcsou 11. számú középiskolájában működő rendszer annyiban tiszteletben tartja a diákok magánszféráját, hogy csak egy helyi adatbázisban ment el mindent, nem a felhőben, és csak a felismerés eredményét tárolják, nem a képeket.

A kamerák a beszámolók szerint hatással vannak a tanulókra, akik inkább nem pihennek elterülve az asztalon, hiszen mégiscsak szinte folyamatosan látják minden mozdulatukat.