Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szép lassan mindenki megkapja az új Gmailt

2018.06.05. 09:01

A Google bejelentette, hogy júliusban elkezdi az átállást a Gmail áprilisban bemutatott új felületére, és fokozatosan kivezeti a régi dizájnt – írja a Verge.

Bár maga a bejelentés hivatalosan csak a G Suite-ra, vagyis a céges Gmail-felhasználókra vonatkozik, nagy valószínűséggel ugyanez vonatkozik majd az egyéni felhasználókra is – magát a megújulást is először G Suite-ra jelentették be, de a bétaverziót ugyanakkortól próbálhatták ki a mezei felhasználók is.

A fokozatos átállás nagyjából így fog kinézni:

  • Most még a céges gmailesek vagy önként próbálhatják csak ki az új felületet, vagy úgy se, mer a rendszergazdájuk még nem kapcsolta be.
  • Júliustól viszont már kénytelen lesz bekapcsolni, és ha nem teszi meg, legkésőbb augusztustól már akkor is központilag elérhető lesz mindenkinek.
  • Szeptemberig a rendszergazdákon fog múlni, hogy alapértelmezetten bekapcsolják az újat és egyénileg vissza lehet váltani a régire, vagy be se kapcsolják.
  • Szeptembertől már mindenkinek ez lesz az alapértelmezett, viszont még ki lehet ugrani.
  • Októbertől viszont a régi felület örökre eltűnik, és mindenki az újat fogja tudni csak használni.

Az új Gmailt az elérhetővé válásakor mi is kipróbáltuk, itt tudja megnézni, hogy néz ki és mik a legfontosabb új funkciói: