Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Diákoknak hirdet blokklánctábort a T-Systems

2018.06.08. 14:06

Egyetemistáknak és középiskolásoknak hirdet pályázatot a T-Systems Magyarország és a Kitchen Budapest (KiBu), a cég alkotótáborára a kriptovaluták alapjául is szolgáló blokklánc (blockchain) technológiával kapcsolatos ötlettel lehet jelentkezni.

A visegrádi nyári táborban 50 diák vehet részt augusztus 27-30. között. A részvétel ingyenes, a sikerrel pályázó csapatok négy napon át a T-Systems és a KiBu szakértőivel közösen dolgoznak az ötleteiken. A terveket a tábor utolsó napján a szakmai zsűri értékeli, majd ősszel a vállalat innovációs vezetése dönt a legjobbak megvalósításáról. Az ötletadókat a T-Systems várja szakértői csapatába – írja közleményében a cég.

A blokkláncban rejlő lehetőségekről a Bitcoinról és az Ethereumról (illetve az ezeken a blokkláncokon futó bitcoin és ether kriptovalutákról) szóló cikkeinkben már mi is részletesen írtunk, és a KiBu is készített egy összeállítást arról, mi mindenre lehet majd a tervek szerint használni, az élelmiszeripartól a gyógyszeriparon és a logisztikán át a közigazgatásig.

A T-Systems Ötletcampusról bőven információ itt található, jelentkezni pedig itt lehet június 15-ig.