Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Gyorsul az online vonatjegyvásárlás

2018.06.20. 14:38

A MÁV-START online jegyvásárlási rendszerében szerdától elérhető a mentett bankkártyás fizetés lehetősége. Az OTP Mobil SimplePay nevű fizetési megoldására támaszkodó fejlesztéssel felgyorsulhat az online vonatjegyvásárlás.

A MÁV az e-Ticket rendszer gyors ütemű bővülése miatt döntött a további fejlesztés mellett, ami az utasok kényelmén túl a nagyobb üzembiztonságot is szolgálja. A mostani fizetési rendszer egyik fő hátulütője, hogy nem lehet rögzíteni a kártyaadatokat, így minden vonatjegyvásárlás előtt újra meg kell adni azt. A SimplePay-jel már van lehetőség több kártya adatainak rögzítésére, amik fizetéskor egy gombnyomással előhívhatók.

A kártyaadatokat közvetlenül a fizetési szolgáltató tárolja, szigorú biztonsági előírások szerint. A MÁV-START a fizetési rendszerből nem ismer meg, és nem tárol semmilyen banki adatot, azokat továbbra is csak a fizetési szolgáltató és a számlavezető bank kezeli.

Az utas a jegyét továbbra is a vásárláskor kapott kóddal nyomtathatja ki a vasútállomásokon található automatákból. E-vonatjegy vásárlása esetén okostelefonon és tableten, illetve kinyomtatva is bemutathatja a jegyét.

A visszaváltott jegyek árának visszatérítésében nincs változás: azt továbbra is a vásárláskor használt kártyához tartozó számlára utalják bankkártyás jóváírásként. Az online visszatérítés esetén a kezelési költség mértéke kedvezőbb az üzletszabályzatban előírtaktól: a menetjegy és a gyorsvonati pótjegy esetén a visszatérítendő menetdíj 10 százaléka.  • Vennék
  • Hírek