A vásárlók pont azt csinálták a szexbabákkal, amit a hatóság a szexbabagyártókkal

GettyImages-947500434
2018.06.22. 16:09

Vannak termékek, amiknél a tesztelés, illetve a vásárlás előtti kipróbálás lehetősége alapvetően elvárható. Persze, ezt főleg nagy értékű beruházásoknál ajánlják föl, a diszkontáras kotonoknál meg nem, de a próbavezetésre vihető luxusautók és a méregdrága borokból töltött kóstolók mind ugyanazt a célt szolgálják: hogy meggyőzzék a vásárlókat a termék kiváló minőségéről.

Ezt az üzletpolitikát követte a szexrobotokat gyártó cég is. A potenciális (hehe) vásárlók 50 fontért, azaz nagyjából 18 ezer forintért kipróbálhatták a bábukat, hogy megtudják, érdemes-e kifizetni érte a teljes vételárat. A 18 ezer forint soknak tűnhet, de egyből aprópénzzé szelídül, ha tudjuk, hogy a babákért egyébként 2000 fontot, vagyis 740 ezer forintot kell fizetnünk.

De ami körbemegy, az körbe is ér: aMIT A vásárlók TETTEK A robotokKAL, AZT TETTÉK a Brit hatóságok a robotokat gyártó Lovedoll UK-VEL.

A gateshead-i önkormányzathoz érkezett egy bejelentés, hogy a Lovedoll szexbababordélyházat üzemeltet, így a hatóságok kiszálltak, hogy ellenőrizzék, mi a helyzet. Az Egyesült Királyságban nemrég nyílt meg az első ilyen bordélyház, szóval ezek az intézmények kaphatnak működési engedélyt, de azt ki is kell váltani.

A Lovedollnak nem volt engedélye, mivel ők nem kurvasági, hanem eladási célból gyártották a bábukat – csakhogy a próbavásárlás lehetősége jogi értelemben szexbababordélyház-üzemeltetésnek minősül. (Ebből a szempontból a brit törvények hasonlóságot mutatnak a Szentírással, ami szintén a tiltott próbavásárlás kategóriájába sorolja a házasság előtti szexet, de legalábbis bűnnek tartja azt.)

A hatóságok úgy ítélték meg, hogy a Lovedoll bordélyházat üzemeltetett, mivel a géplányokat előre bekészített franciaágyakban lehetett tesztelni, ez pedig nem a robotgyártó cégekre, hanem a kuplerájokra jellemző.

Talán ha a Lovedoll kihasználta volna azt a jogi kiskaput, hogy felajánlja a vásárlóknak, hogy a gyártósor szalagjánál teszteljék a terméket, azon melegében, még sorjásan, mint Orbán Viktor a Coca-Colát Dunaharasztiban, megúszhatták volna a bűnvádi eljárást, de nekik a vendég kényelme fontosabb volt, és ragaszkodtak az ágyhoz.

A gateshead-i bíróság végül 10 ezer fontra, azaz 3,7 millió forintra büntette meg a Lovedoll UK-t. 

(ICYMI)

(Borítókép:  Lukas Schulze / Getty Images Hungary)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport