Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Ma 100 milliárd dollárt érhet az Instagram

2018.06.26. 11:45

Önálló cégként körülbelül 100 milliárd dollárt érne az Instagram, erre az eredményre jutott a Bloomberg Intelligence. Mondhatnánk azt, hogy nehéz lehet manapság az Instagram alapítóinak, akik szerény 1 milliárdért adták el a céget a Facebooknak még 2012-ben, ám nem biztos, hogy önállóan is idáig jutottak volna.

A cég növekedésében nyilván nagy szerepe volt annak, hogy a Facebook birtokába került. Jóval egyszerűbb bejelentkezni és új fiókot nyitni egy Facebook-fiókot használva, és a közösségi portál tőkéjét, hatalmas fejlesztői bázisát is kihasználta az Instagram.

Az viszont biztos, hogy a Facebook jó üzletet csinált, és most ezen a képmegosztó múlhat a jövője. A képmegosztó ugyanis sokkal gyorsabban növekszik, mint maga a közösségi portál, és öt éven belül elérheti a kétmilliárdot a instázók száma. Most 1 milliárd felhasználójuk van, és az éves bevételük elérheti a 10 milliárd dollárt.

Jól mutatja az Instagram központi szerepét a Facebook stratégiájában, hogy miután számos funkciót ellestek és átültettek a rivális Snapchatből, most már a Youtube ellen is nyomulnak. A múlt héten elindított IGTV app hosszabb videók publikálását is lehetővé teszi, és ez kulcsfontosságú, ha hosszabb időre magukhoz akarják láncolni a net nézőközönségét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?